Kenmerken van keramiek

- May 28, 2019-

Als het gaat om keramische materialen, is het onvermijdelijk om keramiek van porselein te scheiden. De keramiek waar we vaak naar verwijzen is de combinatie van twee soorten aardewerk en porselein. Op het gebied van creatie zijn aardewerk en porselein onmisbare onderdelen van keramische kunst, maar aardewerk en porselein hebben kwalitatieve verschillen.


Keramische materialen: vergeleken met porselein is de textuur van het aardewerk relatief los, de deeltjes zijn ook grof, de stooktemperatuur ligt over het algemeen tussen 900 ° C en 1500 ° C, de temperatuur is laag, de kleur is natuurlijk en interessant na het bakken, en het is eenvoudig en genereus en wordt veel artiesten. Een van de favoriete stylingprestatiematerialen. Er zijn veel soorten aardewerk, zoals zwart aardewerk, wit aardewerk, terracotta, grijs aardewerk en geel aardewerk. Het terracotta, grijze aardewerk en zwarte aardewerk zijn gemaakt van klei met een hoog ijzergehalte. Het ijzeraardewerk is rood onder oxiderende atmosfeer. Het is grijs of zwart in een reducerende atmosfeer.


Porselein: in vergelijking met keramiek is de textuur van porselein hard, fijn, strikt verboden, bestand tegen hoge temperaturen, rijk aan glazuur, enz. De stooktemperatuur is over het algemeen ongeveer 1300 ° C. Er wordt vaak beschreven dat porselein "klinkt als een spiegel, zoals een spiegel, Yan Ruyu, dun als papier, porselein is nobel en prachtig, en het tegenovergestelde van Tao is precies het tegenovergestelde." Daarom, wanneer veel kunstenaars keramische kunst maken, ze zullen de textuur van aardewerk of porselein benadrukken om de waarnemer van verschillend zintuiglijk genot te voorzien.Daarom is het nodig om de kenmerken van twee verschillende materialen te analyseren en te vergelijken voor de creatie.


1